Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

 

 
 

ORSZÁGOS VERSENYSZABÁLYZATOK 2010.

Magyar versenyszabályzat

Etikai szabályzat

Nemzetközi versenyszabályzat

Parti pergető versenyszabályzat

Csónakos pergető versenyszabályzat

Műlegyező versenyszabályzat

Pontyfogó versenyszabályzat

 

 

  

ORSZÁGOS BAJNOKSÁGOK 2010.

 

ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK

Az országos versenyszabályzat értelmében az egyéni bajnokságok nyílt, egyéni nevezéses versenyek, amelyre jelentkezhet bárki, aki versenyengedéllyel és horgászengedéllyel rendelkezik, a MOHOSZ tagszövetségeihez tartozó valamely horgászegyesület tagja, s ezt Tagsági Lappal igazolja. A versenyengedélyt és a tagsági lapot a horgászigazolvánnyal együtt a regisztráció alkalmával kötelezően be kell mutatni, bármelyik igazolvány hiányában a versenyző nem indulhat a bajnokságon.

A megadott nevezési határidők lejárta után az OVHB nevezést nem fogad el, a válogatott kerettagokét sem. A nevezést írásban kérjük megerősíteni, az ovhb@mahor.hu e-mail címre vagy a 248-2592-es faxszámra küldve: az OVHB csak úgy tudja a nevezéseket elfogadni, ha az írásos nevezés tartalmazza a jelentkező Mohosz Versenyengedélyének számát! Az országos bajnokságok lebonyolítása az érvényben lévő országos versenyszabályzat szerint történik. Ez megtalálható az OVHB honlapján (www.ovhb.hu) valamint a megyei-területi horgászszövetségekben.

A Felnőtt OB mindhárom szakaszában, a Női OB-n, a Veterán OB-n és az Ifjúsági Országos Bajnokságokon, valamint a Klubcsapat Országos Bajnokságon a versenyt megelőző utolsó edzésnap kötelező. Aki - alapos indokkal megokolva - nem tud eljönni a tréningre, annak gondoskodnia kell róla, hogy valaki helyette horgásszon a kötelező edzésnapon. Ennek elmaradása esetén nem indulhat a versenyen, illetve a következő évi bajnokságon. Valamennyi országos bajnokságon az edzésnapokra is ki lesznek sorsolva a szektorok.

Az értékelés maximum 15 csapat/nevező részvételénél egy szektorban fog történni, 16 csapatlétszámtól/nevezőtől két alszektorban történik az értékelés.

FELNŐTT EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A MOHOSZ elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a felnőtt egyéni bajnokságot, mely három szakaszban kerül megrendezésre.

1. Elődöntők:
Az alapszakaszt két elődöntő keretében rendezzük meg: a keleti csoportban a Nagy-Duna fővonalától keletre eső székhelyű horgászegyesületi tagok, míg a nyugati csoportban a folyótól nyugatra eső székhelyű horgászegyesületi tagok versenyezhetnek. A több helyen is tagsággal rendelkező versenyzők esetében az indulási oldal mindig a versenyengedélyben első helyen bejegyzett horgászegyesület székhelye szerint kerül meghatározásra.
A továbbjutók száma a keleti és a nyugati oldalról összesen 36 fő, a két oldalon elinduló versenyzők számának figyelembevételével arányosítva (például: két csoport esetén 18-18 vagy 19-17 vagy 20-16 fő stb.). A megoszlási arányt legkésőbb május 14-én, a csoportok versenyének első sorsolása megkezdésekor közli a versenybíróság.

2. Középdöntő:
A második szakaszban, a középdöntőben az alapszakasz 36 továbbjutójához csatlakozik az adott évi 12 tagú válogatott keret. Ebben a szakaszban tehát összesen 48 fő mérkőzik meg négy fordulóban a döntőbe kerülésért. A döntőbe 24 fő jut. A középdöntő 4 fordulóját viszik tovább a döntőbe jutott versenyzők, éppen ezért a középdöntőben és a döntőben azonos létszámú, 12 fős szektorok kerülnek kialakításra.

3. Döntő:
A harmadik szakasz, az országos bajnokság döntője: a középdöntőből bejutott 24 versenyző négy fordulóban mérkőzik meg egymással, de az országos bajnokság végeredményébe a döntő négy fordulójának szektoreredményein kívül a 24 versenyző középdöntőben elért négy szektorhelyezése is beleszámít. Így a bajnokság végeredménye nyolc forduló alapján dől el.
A 2011. évi 12 fős válogatott keretet a döntőt követően hirdeti ki az OVHB.

Az elődöntők időpontja: május 14-15-16.

A két elődöntő helyszíne:

Keleti csoport: Tiszakécske, tiszakécskei Holt-Tisza
Az elődöntőt a Sporthorgász Egyesületek Bács-Kiskun Megyei Szövetsége bonyolítja le.

Nyugati csoport: Balatonújlak, Nyugati-övcsatorna (Mária-csatorna)
Az elődöntőt a Kaposvári Sporthorgász Egyesület bonyolítja le. A regisztrálás és a sorsolás időpontját a Magyar Horgász 2010. áprilisi számában közöljük.

A középdöntőre 2010. augusztus 12-13-14-15-én kerül sor Sukorón, a velencei-tavi evezőspályán.

A döntő időpontja 2010. szeptember 16-17-18-19., helyszíne: Várpalota, Nagybivalyos Tó.

Etetőanyag és csalikorlátozás :Az elődöntőkön 17 liter etetőanyag, valamint 2,5 liter csali, amelyből maximum 0,5 liter lehet a szúnyoglárva. A középdöntőn és a döntőn 17 liter etetőanyag, valamint 2,5 liter csali, amelyből maximum 1 liter lehet a szúnyoglárva.

A nevezési díjat 2010-ben két lépcsőben kell befizetni:

A nevezési díj az elődöntőkre 10.000- Ft. Mivel az előző évekhez képest korábbi időpontban, május 14-15-16-án kerülnek lebonyolításra az elődöntők, a nevezési határidő: április 20.

Az elődöntőkből továbbjutó 36 versenyző és a 12 válogatott kerettag által fizetendő nevezési díj a középdöntőre és a döntőre együttesen 20.000.-Ft, a befizetés határideje: június 30. A nevezési díj befizetésének módja: A nevezési díjat a Mohosz Országos Versenyhorgász Bizottsága címére (Bp. 1124 Korompai u. 17.) kell befizetni postai utalványon vagy átutalással a Mohosz számlaszámára: OTP Bank: 11707024-22102320-00000000.

A névvel és címmel ellátott postautalványon, illetve az átutalás közleményében feltétlenül kérjük feltüntetni: OEHB férfi elődöntő, keleti vagy nyugati csoport. (OTP-s számláról történő utalásnál a közleményben kérjük feltüntetni a befizető pontos címét is!) A nevezést írásban kérjük megerősíteni, az ovhb@mahor.hu e-mail címre vagy a 248-2592-es faxszámra küldve: az OVHB csak úgy tudja a nevezéseket elfogadni, ha az írásos nevezés tartalmazza a jelentkező Mohosz Versenyengedélyének számát, valamint azt, hogy melyik csoportban indul!

 

IFJÚSÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁGOK

A Mohosz Országos Versenyhorgász Bizottsága az ifjúságiak országos bajnokságát három kategóriában rendezi meg. Mindegyik kategóriában legalább hat fő nevezésének kell beérkeznie ahhoz, hogy országos bajnokságot lehessen rendezni.

U22 2009. december 31-én nem töltötte be a 22. évét
U18 2009. december 31-én nem töltötte be a 18. évét
U14 2009. december 31-én nem töltötte be a 14. évét, de betöltötte a 10. évét

Minden az ifjúsági országos bajnokságon indulni kívánó versenyző csak egyetlen kategóriában nevezhet. A két alsó kategóriából egy szinttel történő feljebblépés engedélyezett, vagyis ha valaki koránál fogva az U14 kategóriába tartozik, de szívesebben indulna az U18-ban, vagy U18 kategóriába tartozik, de szívesebben indulna U22-ben ezt minden további nélkül megteheti, de csak egyetlen kategóriában nevezhet. Azaz: 1 botkategóriával történő feljebb lépés lehetséges.

A maximált bothosszúság a három kategóriában a következő:
U22 13 m
U18 11,5 m
U14 10 m

A Mohosz a világbajnokságokon két csapatot fog indítani, U22 és U18 kategóriában, és az U18 szövetségi kapitánynak lehetősége van rá, hogy a csapatok összeállításánál az eggyel fiatalabb kategóriából is válogasson.

Mindhárom korosztály bajnokságára 2010. július 9-10-11-én kerül sor, három fordulóban, Sukorón, a velencei-tavi evezőspályán. A bajnokságot a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége bonyolítja le.

Etetőanyag és csalikorlátozás: 17 liter etetőanyag, valamint 2,5 liter csali, amelyből maximum 0,5 liter lehet a szúnyoglárva.

A nevezéseket 2010. április 30-ig kell eljuttatni a nevezési díj egyidejű befizetésével a Mohosz OVHB címére: 1124 Budapest, Korompai u. 17.

Nevezési díj: az U22 és az U18 kategóriában 12.000.-Ft. A nevezési díjat a Mohosz Országos Versenyhorgász Bizottsága címére (Bp. 1124 Korompai u. 17.) kell befizetni postai utalványon vagy átutalással a Mohosz számlaszámára: OTP Bank: 11707024-22102320-00000000.

A névvel és címmel ellátott postautalványon, illetve az átutalás közleményében feltétlenül kérjük feltüntetni azt a kategóriát, amelybe nevezni kíván! (OTP-s számláról történő utalásnál a közleményben kérjük feltüntetni a befizető pontos címét is!)

Az U14 kategóriában nincs nevezési díj, a nevezési költségeket a Mohosz vállalja. Az U14 kategóriában egy fő felnőtt tartózkodhat a verseny ideje alatt a szektoron belül, de a kísérő sem szerelékhez, sem az etetőanyaghoz nem nyúlhat! A nevezést mindhárom kategóriában írásban kérjük megerősíteni, az ovhb@mahor.hu e-mail címre vagy a 248-2592-es faxszámra küldve: az OVHB csak úgy tudja a nevezéseket elfogadni, ha az írásos nevezés tartalmazza a jelentkező Mohosz Versenyengedélyének számát, illetve hogy melyik kategóriában indul! A részletes programot a Magyar Horgász júniusi száma közli.

 

NŐI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A MOHOSZ elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság kiírja a 2010. évi női horgász bajnokságot.

A bajnokságra 2010. május 28-29-30-án kerül sor, három fordulóban, Csepelen, a Ráckevei Dunaágon.

A bajnokságot a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség bonyolítja le.

Etetőanyag és csalikorlátozás: 17 liter etetőanyag, valamint 2,5 liter csali, amelyből maximum 0,5 liter lehet a szúnyoglárva.

A nevezéseket 2010. április 30.-ig kell eljuttatni a nevezési díj egyidejű befizetésével a Mohosz OVHB címére: 1124 Budapest, Korompai u. 17.

Nevezési díj: 15.000.-Ft.

A nevezési díjat a Mohosz Országos Versenyhorgász Bizottsága címére (Bp. 1124 Korompai u. 17.) kell befizetni postai utalványon vagy átutalással a Mohosz számlaszámára: OTP Bank: 11707024-22102320-00000000. A névvel és címmel ellátott postautalványon, illetve az átutalás közleményében feltétlenül kérjük feltüntetni: női országos bajnokság. (OTP-s számláról történő utalásnál a közleményben kérjük feltüntetni a befizető pontos címét is!) A nevezést írásban kérjük megerősíteni, az ovhb@mahor.hu e-mail címre vagy a 248-2592-es faxszámra küldve: az OVHB csak úgy tudja a nevezéseket elfogadni, ha az írásos nevezés tartalmazza a jelentkező Mohosz Versenyengedélyének számát! A részletes programot a Magyar Horgász áprilisi száma közli.

 

ORSZÁGOS VETERÁN HORGÁSZ BAJNOKSÁG

A MOHOSZ elnöksége megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság meghirdeti a 2010. évi Országos Veterán Bajnokságot. A versenyre 2010. szeptember 3-4-5-én kerül sor, három fordulóban. Helyszíne: Várpalota, Nagybivalyos Tó.. Szeptember 2., csütörtök, kötelező edzésnap! A bajnokságot a Sporthorgász Egyesületek Bács-Kiskun Megyei Szövetsége bonyolítja le.

A bajnokságra két kategóriában nevezhetnek a versenyzők:
- 50 és 60 év közöttiek (2009. december 31-én már betöltötte az 50. évet, de csak 2011-ben tölti be a 60. évet)
- 60 éven felüliek (2010. december 31-ig betölti a 60. évet)

Etetőanyag- és csalikorlátozás: 17 liter etetőanyag, valamint 2,5 liter csali, amelyből maximum 0,5 liter lehet a szúnyoglárva.

A maximális bothosszúság mindkét kategóriában 11,5 m.

Az OVHB nem fogad el helyszíni nevezést.

A nevezéseket 2010. április 30-ig kell eljuttatni a nevezési díj egyidejű befizetésével a Mohosz Országos Versenyhorgász Bizottsága címére (Bp. 1124 Korompai u. 17.).

Nevezési díj: 8000- Ft

A nevezési díjat a Mohosz Országos Versenyhorgász Bizottsága címére (Bp. 1124 Korompai u. 17.) kell befizetni postai utalványon vagy átutalással a Mohosz számlaszámára: OTP Bank: 11707024-22102320-00000000. A névvel és címmel ellátott postautalványon, illetve az átutalás közleményében feltétlenül kérjük feltüntetni Veterán Országos Bajnokság, illetve azt a kategóriát, amelybe nevezni kíván! (OTP-s számláról történő utalásnál a közleményben kérjük feltüntetni a befizető pontos címét is!) A nevezést a - kategóriák feltüntetésével - írásban kérjük megerősíteni, az ovhb@mahor.hu e-mail címre vagy a 248-2592-es faxszámra vagy levélben a Mohosz címére küldve: az OVHB csak úgy tudja a nevezéseket elfogadni, ha az írásos nevezés tartalmazza a jelentkező Mohosz Versenyengedélyének számát! Az országos bajnokság 60 éven felüli kategóriájának első öt helyezettje nyer jogot arra, hogy a nemzetközi szövetség által kiírt, 2011-ben megrendezésre kerülő világbajnokságon képviselje a magyar színeket. A bajnokság részletes programját a Magyar Horgász augusztusi száma közli.

 

ORSZÁGOS HORGÁSZ CSAPATBAJNOKSÁG I-II. osztály

A MOHOSZ az országos horgász csapatbajnokság mindkét osztályának versenyét 2010. július 3-4 én tartja.

I. osztály helyszíne: Szolnok, Alcsi-szigeti versenypálya. A bajnokságot a Közép-Tisza-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége bonyolítja le.

II. osztály helyszíne: Gersekarát, Sárvíz-tó. A bajnokságot a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége bonyolítja le.

A csapatok névsorát (1 csapatvezető, 1 edző, 4 felnőtt, + 1 tartalék, 1 nő, 1 U22, 1 U18, és 1 U14 korú versenyző) kérjük a tagszövetségektől legkésőbb 2010. június 10-ig a Mohosz OVHB részére megküldeni. Az egyes ifjúsági (U22, U18 és U14) kategóriákra és a bothosszokra az ifjúsági bajnokságnál leírtak a mérvadók.

A nevezés és a befizetés határideje: május 10.

Nevezési díj: 80.000.- Ft csapatonként. A nevezési díj magában foglalja a szervezéssel, pályarendezéssel, díjazással kapcsolatos kiadásokat.

Az OHCSB-re szállást és étkezést igénylő csapatoknak a versenyt rendező megyei szövetséggel kell felvenniük a kapcsolatot, amely a nevezési díjon felül fizetendő részvételi díj ellenében tud ellátást biztosítani részükre. A nevezési díjat a Mohosz Országos Versenyhorgász Bizottsága címére (Bp. 1124 Korompai u. 17.) kell befizetni postai utalványon vagy átutalással a MOHOSZ számlaszámára: OTP Bank: 11707024-22102320-00000000. A befizető nevével és címével ellátott postautalványon, illetve az átutalás közleményében feltétlenül kérjük feltüntetni: OHCSB I., illetve OHCSB II. (OTP-s számláról történő utalásnál a közleményben kérjük feltüntetni a befizető pontos címét is!) A nevezést írásban kérjük megerősíteni, az ovhb@mahor.hu e-mail címre vagy a 248-2592-es faxszámra vagy levélben a MOHOSZ címére küldve: az OVHB csak úgy tudja a nevezéseket elfogadni, ha az írásos nevezés tartalmazza a versenyzők Mohosz Versenyengedélyének számát!

Etetőanyag- és csali-korlátozás: 17 liter etetőanyag, valamint 2,5 liter csali, amelyből maximum 0,5 liter lehet a szúnyoglárva. A részletes programot megküldjük a benevezett tagszövetségeknek.

 

KLUBCSAPATOK ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA

A MOHOSZ elnökségének megbízásából az Országos Versenyhorgász Bizottság kiírja a klubcsapatok 2010. évi országos bajnokságát. A bajnokságra 2010. augusztus 21-22-én kerül sor Szegeden, a Maty-ér-i versenypályán, két fordulóban. A bajnokságot a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége bonyolítja le.

A nevezés és a befizetés határideje: június 30.

Nevezési díj: 80.000.- Ft csapatonként. A nevezési díj magában foglalja a szervezéssel, pályarendezéssel, díjazással kapcsolatos kiadásokat.

A Klub OB-ra szállást és étkezést igénylő csapatoknak a versenyt rendező megyei szövetséggel kell felvenniük a kapcsolatot, amely a nevezési díjon felül fizetendő részvételi díj ellenében tud ellátást biztosítani részükre. A nevezési díjat a MOHOSZ Országos Versenyhorgász Bizottsága címére (Bp. 1124 Korompai u. 17.) kell befizetni postai utalványon vagy átutalással a MOHOSZ számlaszámára: OTP Bank: 11707024-22102320-00000000.

A befizető nevével és címével ellátott postautalványon, illetve az átutalás közleményében feltétlenül kérjük feltüntetni: KLUB OB. (OTP-s számláról történő utalásnál a közleményben kérjük feltüntetni a befizető pontos címét is!) A csapatok névsorát (1 csapatvezető, 1 edző, 5 + 1 tartalék felnőtt versenyző) kérjük a fenti határidőig a Mohosz OVHB részére, az ovhb@mahor.hu e-mail címre vagy a 248-2592-es faxszámra vagy levélben a Mohosz címére küldve: az OVHB csak úgy tudja a nevezéseket elfogadni, ha az írásos nevezés tartalmazza a versenyzők Mohosz Versenyengedélyének számát!

A Klubcsapat Országos Bajnokságon azok indulhatnak, akik 2010. december 31-ig betöltik a 18. életévüket! Etetőanyag- és csali-korlátozás: 17 liter etetőanyag, valamint 2,5 liter csali, amelyből maximum 0,5 liter lehet a szúnyoglárva. A részletes programot megküldjük a benevezett csapatok részére.

 

MOHOSZ MATCHBOTOS KUPA

A Magyar Országos Horgász Szövetség a 2010. évi MOHOSZ Matchbotos Kupát Csepelen, a Ráckevei Dunaágon rendezi meg 2010. május 2-án. A versenyt a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség bonyolítja le. A MOHOSZ-Kupa nyílt, egyéni horgászverseny, egy fordulóban, hagyományosan kategóriánkénti (férfi, női, utánpótlás és összetett) értékeléssel, az országos versenyszabályzat szerint. Az utánpótlás kategóriába 22 éves korig lehet jelentkezni (a jelentkezők 2010.december 31-én nem töltik be a 22. életévüket).

Etetőanyag-felhasználás: 17 liter etetőanyag, valamint 2,5 liter csali, amelyből maximum 0,5 liter lehet a szúnyoglárva.

Csak úszós szerelék használata engedélyezett kizárólag gyűrűs bottal!

Nevezési díj: 8000.-Ft. A nevezési díjat a Mohosz Országos Versenyhorgász Bizottsága címére (Bp. 1124 Korompai u. 17.) kell befizetni postai utalványon vagy átutalással a Mohosz számlaszámára: OTP Bank: 11707024-22102320-00000000.

A névvel és címmel ellátott postautalványon, illetve az átutalás közleményében feltétlenül kérjük feltüntetni: MOHOSZ-Kupa, és hogy mely kategóriába nevez. (OTP-s számláról történő utalásnál a közleményben kérjük feltüntetni a befizető pontos címét is!)

Nevezési határidő: 2010. április 1.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a csepeli pályán maximum 55 fő indulhat, a nevezések beérkezési sorrendjében. A MOHOSZ Kupán való részvételhez nem szükségeltetik Versenyzői Igazolvány.

 

MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK ÉS LÁTÁSSÉRÜLTEK
ORSZÁGOS HORGÁSZ BAJNOKSÁGA

A MOHOSZ Országos Versenyhorgász Bizottsága kiírja a Mozgáskorlátozottak és Látássérültek 2010. évi Országos Horgász Bajnokságát.

A verseny szervezői:
Magyar Országos Horgász Szövetség és Magyar Mozgáskorlátozottak Sportszövetsége. A verseny rendezője az Etyeki Horgász Egyesület. Egyéni, nyílt nevezéses verseny, egy fordulóban, lebonyolítás a nemzetközi versenyszabályzat szerint.

A verseny első öt helyezettje jogot nyer a 2011. évi világbajnokságon való elindulásra.

A verseny időpontja: 2010. június 5.

Helyszín: Etyek (Boti-tó)

Nevezési díj: 3000.-Ft, mely magában foglalja az ebédet és a versenypálya igénybevételének költségeit.

Nevezési határidő: 2010. április 1.

A nevezési díj befizetésének módja: A nevezési díjat a Mohosz Országos Versenyhorgász Bizottsága címére (Bp. 1124 Korompai u. 17.) kell befizetni postai utalványon vagy átutalással a Mohosz számlaszámára: OTP Bank: 11707024-22102320-00000000. A névvel és címmel ellátott postautalványon, illetve az átutalás közleményében feltétlenül kérjük feltüntetni: Mozgáskorlátozottak OB. (OTP-s számláról történő utalásnál a közleményben kérjük feltüntetni a befizető pontos címét is!)

A nevezést írásban kérjük megerősíteni, az ovhb@mahor.hu e-mail címre vagy a 248-2592-es faxszámra vagy levélben a Mohosz címére küldve.

Nevezési feltétel:
1, horgászengedély
2, MOHOSZ tagszövetségeihez tartozó egyesületi tagság; az ezt kifejező Tagsági lap
3, Versenyzői igazolvány (az MMS OB-n résztvevő, de igazolvánnyal nem rendelkező versenyzőket kérjük, hogy a megyei horgászszövetségen keresztül - melyhez egyesületük által tartoznak - kérvényezzék a Mohosztól az említett okmányokat, melyet az Országos Versenyhorgász Bizottság ellenszolgáltatás nélkül kiállít a bajnokság résztvevői számára.)

Edzési lehetőség: amennyiben edzeni kívánnak a bajnokság helyszínén, kérjük forduljanak felvilágosításért az Etyeki Horgász Egyesülethez. (Ulrich György:20/310-3531)

Étkezés:
Szombat délután meleg étel a verseny helyszínén. A kísérőknek is tudunk biztosítani étkezési lehetőséget, az igényeket kérjük jelezni a nevezés feladásával egyidejűleg (április 1-ig).

Segítők és lehetséges feladataik:
I. Pályára való be- és kipakolás
II. Csali előkészítése
III. A nehézetetés megkezdéséig bármilyen segítség az előkészületekben

FIGYELEM! Egy segítő több versenyzőnek is segíthet, de egy versenyzőnek csak egy segítője lehet. Az etetőanyag és a csali összetételének természetes eredetű anyagból kell állnia, fémes eredetű anyag nem használható. Egy fordulóban maximum 17 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat és bármilyen, a vízi környezetre nem ártalmas összetevőt) és 2,5 liter csali használható, ez utóbbi maximum 0,5 liter szúnyoglárvát tartalmazhat. A horogra tűzött csalik csak felfűzve használhatók, összeragasztásuk tilos. Az etetőanyagot és a csalit a versenykezdés előtt egy órával ellenőrzik, utána azon változtatni TILOS!

 

V. ORSZÁGOS MŰLEGYEZŐ BAJNOKSÁG

A MOHOSZ Országos Versenyhorgász Bizottsága meghirdeti a V. Országos Műlegyező Bajnokságot. A versenyt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezi.

A bajnokság időpontja: 2010. április 23-24-25

Nevezési határidő: 2010. április 5.

A versenypálya helyszínei:
Pornóapáti, Vaskeresztes- Pinka patak
Vaskeresztesi ügyességi pálya

Nevezési díj: 5000 Ft A nevezéseket piros csekken a Vas Megyei Szövetség címére kérjük befizetni. (Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz) Megjegyzés rovatba, kérjük feltüntetni az alábbi szöveget: V. Műlegyező OB. nevezés Az első 15 fő szabályos nevezését tudjuk elfogadni!

Edzés: A versenypályák lezárásra kerülnek 2010. április 22. 0.00 órakor

Érkezés, regisztráció, sorsolás: 2010. április 23. (péntek) 18.00 órakor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vaskeresztesi székházában.

Szabályok: Magyar Országos Horgász Szövetség Műlegyező Versenyszabályzata a mérvadó.

Rendező: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

A versenyről és a nevezésről bővebb információt: a 06/94-506-835, vagy 06/70-33-99-703 telefonszámon, illetve info@vasivizeken.hu e-mail címen kaphat.

MOHOSZ III. Országos Könnyűpergető Kupa

A MOHOSZ Országos Versenyhorgász Bizottsága meghirdeti a III. Országos Könnyűpergető Kupát. A versenyt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezi.

A bajnokság időpontja: 2010. április 23-24-25.

Nevezési határidő: 2010. április 5.

A versenypálya helyszínei:
Horvátlövő, Pornóapáti - Pinka patak
Vaskeresztesi ügyességi pálya

Nevezési díj: 5000 Ft A nevezéseket piros csekken a Vas Megyei Szövetség címére kérjük befizetni. (Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4 hrsz) Megjegyzés rovatba, kérjük feltüntetni az alábbi szöveget: III. Könnyűpergető kupa nevezés. Az első 20 fő szabályos nevezését tudjuk elfogadni!

Edzés: A versenypályák lezárásra kerülnek 2010. április 22. 0.00 órakor

Érkezés, regisztráció, sorsolás: 2010. április 23. (péntek) 18.00 órakor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vaskeresztesi székházában.

Rendező: Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

A versenyről és a nevezésről bővebb információt: a 06/94-506-835, vagy 06/70-33-99-703 telefonszámon, illetve info@vasivizeken.hu e-mail címen kaphat.Korábbi versenykiírások
2004 | 2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009